why way to go in religion

חדשות כיפה הרב אייל קרים 11/07/02 02:43 ב באב התשסב

שאלה

hi

i wanted to know how i must choose a way a "haskafa"

there are so many i know "hardim" that dont believe in the country.on the other hand there are those who believe in the state like rabbi kook studennts and there are diffrent zionestic groups , "habad" how do i know what is the true way for god???????

תשובה

תורת ה' תמימה – פירוש שלמה. לכן כל זרם שקורע חלק מן התורה אין תורתו שלימה. זרם שמפקיע עצמו ממצות ישוב ארץ ישראל, או זרם המפקיע עצמו ממצות השירות הצבאי - אין תורתו שלימה, מאחר והוא מקיים את התורה למחצה לשליל ולרביע ועושה אותה קרעים קרעים.
לכן בדוק בעצמך תורתו של איזה זרם שלימה יותר.