DURALEX

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/05/02 14:55 ג בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א השלום והברכה !

מה דינה של זכוכית מסוג DURALEX ? האם כדין זכוכית רגילה ?ז"א שאפשר להשתמש בכלים אלו גם לחלב וגם לבשר?

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

כלי חלבי בבשר חם, או שימוש בכלי בשרי לחלב חם - לא.
נהוג שלא משתמשים בכל כלי חלבי לבשר קר, ולא בכל בכלי בשרי לחלב קר.

יש משתמשים בכוסות ששתו בהם חלבי לשתיה תה חם פרווה אחרי אכילת בשר. ובעקרון זה מותר.

(יש מחמירים כדין נ"ט בר נ"ט דהיתרא לאסור לכתחילה אם אינו נטל"פ - הרבה נהגו להקל מהסיבות שרמזת עליהם במכתבך)

בימינו שהוזל מחיר הכוסות עד מאוד נהגו ברוב הבתים ליחד כוסות מיוחדות לשתיית פרוה לבשר ולחלב.
ותבוא עליהם ברכה