OCD - נדברים- תגובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/19 07:56 כט בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב, שלום

תודה רבה על התגובה המהירה

אני יודעת שלמחשבות אין משמעות הלכתית

הפחד שלי הוא שבגלל התנהגות שלי והמעשים שאני עושה המחשבות יכולות להפוך לבעלי משמעות הלכתית

הרי יש דבר כזה שאם אדם מחמיר במשהו שהוא לא הלכה ועושה זאת יותר מ3 פעמים זה הופך את הדבר למחייב עבור אותו האדם

אז אם קורה לי שבגלל הלחץ שלי אני מתנהגת בדברים שהם לא מחייבים הלכתית כאילו הם כן- כגון במקרה של המחשבות -אני כביכול "מחמירה" בדבר הזה ומתנהגת כאילו למחשבות יש משמעות הלכתית ועושה זאת יותר מ3 פעמים – החשש הוא שזה יכול להפוך את המצב עבורי לכזה שלמחשבות יש משמעות הלכתית. אומנם אני לא עושה את זה כי אני רוצה שכך יהיה, אלא מחמירה בעיקר בגלל חרדה ופחד ובלבול שלי אבל בפועל יוצא שאני מתנהגת כאילו שלמחשבות יש משמעות הלכתית. ואם אני עושה זאת יותר מ3 פעמים ברצף- אז החשש שלי הוא שזה עלול להפוך את המחשבות לבעלי משמעות הלכתית עבורי. (וזה לא קורה רק במחשבות אלא בעוד דברים אחרים נוספים...)

האם יש בסיס לחשש הזה, האם בכלל דבר כזה יכול להיות?

בברכה,

נעמה

תשובה

שלום וברכה

הקביעה כי למחשבות אין משמעות הלכתית קובעת גם כי ההתנהגות אינה הופכת את המחשבות לדבר מה בעל משמעות.

לכן, גם עשיית הדבר הזה שלוש פעמים – אין לה שום משמעות הלכתית.

כל טוב וחיים שמחים