ויקרא פרק יט טז

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/05/24 12:50 ד באייר התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

וכל שכן נשא ונתן ביד. הכוונה ביד – לדוגמא יעקב הרים את השעון של יוסי ונתן לשודד חייב לשלם ליוסי שווי השעון ?

ויקרא פרק יט טז

לֹא-תֵלֵךְ רָכִיל בְּעַמֶּיךָ לֹא תַעֲמד עַל-דַּם רֵעֶךָ אֲנִי ה'

ספר החינוך מצוה רלו - שלא לרגל (לרכל) (מ)

ואם נשא ונתן ביד (1) חייב, ואפילו על ידי אונס נפשות. ואם תאמר אין לך דבר שעומד בפני פיקוח נפש, יש לומר מי (וכי) אמרינן (אנו אומרים) ליה (לו) ימות ולא יתן, יתן וישלם (לבעלים) קאמרינן (אומרים) ליה (לו) ולא יציל עצמו בממון חבירו, ואפילו בנרדף שהיה בורח מפני רודף ושבר כלים חייב, ואף על פי שלא שברן בכוונה אלא בלא כוונה ובשעה שהיה בורח להנצל, וכל שכן נשא ונתן ביד (1) שחייב בתשלומין.

תודה ממשה

תשובה

שלום לך

נכון מאד.

בסוף הדברים שהעתקת - זה אפילו נשא ונתן ביד, אבל המציל נפשו בממון חברו חייב לשם גם אם לא נשא ונתן ביד.

בהצלחה

דוד לוי