עדים וכתובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/05/24 17:53 כח בניסן התשפד

שאלה

כבוד הרב שאלה לי אליך הייתי בחתונה וביקשו ממיני להיות עד כי הייתי בין הדתיים הבודדים באולם וגם לא קרוב משפחה. והרב שערך את הטקס לא אמר לנו להסתכל על זה שהחתן נותן לכלה את הכתובה ולא הסתכלנו האם זה בסדר כי יש לי נקיפות מצפון.

תשובה

ב"ה

שלום.

זה בסדר גמור אין צורך מעיקר הדין להעיד על מסירת הכתובה מהחתן לכלה.

התפקיד שלך בתור עד זה לראות את נתינת הטבעת ולחתום על הכתובה.

תפקיד העד הוא מאוד חשוב שעליו ועל כשרותו עומד כל טקס הנישואין שאם נמצא העד פסול או קרוב משפחה זה בעיה מאוד מאוד רצינית.

אשריך שעל ידך זכית שבאו זוג בברית נישואין והקימו משפחה בעם ישראל.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו