7 מצוות בני נח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/08/19 23:05 טז באב התשעט

שאלה

שלום רב

האם גוי שרוצה לקבל עליו 7 מצוות בני נח צריך לעשות את זה בפני בי"ד?

אני קראתי באינטרנט שכן וזה היה נשמע לי מוזר שכתוב שם " לדעת הרמב"ם, אדם שחפץ להיות "חסיד אומות העולם" נדרש לקבל את שבע המצוות מתוך הכרה באלוהי ישראל (ומשום כך עליו לעשות זאת בפני בית דין)" לא הבנתי למה משום כך הוא צריך לעשות את זה בבי"ד?

אני שם קישור של האתר

https://ravsherki.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3215:32153215-3215&catid=110&Itemid=100513

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוא צריך לעשות את הקבלה שהוא יקיים את ז' המצוות בפני ג' חברים, רק בתנאי זה הוא מוגדר כחסיד אומות העולם. אם הוא מקיים את ז' המצוות ללא קבלה הוא נחשב מחכמי אומה"ע. כפי שכתב הרמב"ם (הל' מלכים פ"ח ה"י-הי"א).

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ