קצת דחוף- תהילים לרפואה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/05/23 16:53 יג באייר התשפג

שאלה

לרב יובל שרלו שלום,

בן דוד שלי, נשוי ואב לשני ילדים קטנים, במצב קשה (מחוסר הכרה ומונשם כבר שבוע).

ראשית אנחנו נשמח אם הרב ותלמידיו יוכלו להתפלל לרפואת איתמר רפאל בן מרגלית

ובנוסף רצינו לשאול מספר שאלות:

1. אנחנו מחלקים תהילים לרפואה בין מספר אנשים. ידוע כי כשמסיימים ספר תהילים קוראים "יהי רצון". השאלה היא מתי והאם אנחנו צריכים לומר אותו למרות שמספר אנשים שונים קראו את הספר? ולמרות שאיננו יודעים בוודאות מתי סיימו את הספר כולו?

2. האם כל אחד שקורא את התהילים יכול לקרוא את ה"יהי רצון" לרפואת החולה, או שמא רק אחד יקרא בסיום הספר כולו?! כמו כן, גם לגבי ה"יהי רצון" בסיום ספר (האם כל אחד צריך להגיד או רק אחד מהקוראים)?

3. לאור המצב הקשה, רצינו לדעת האם מותר לקרוא תהילים גם בלילה ובכך אולי לגמור עוד ספר?! ובנוסף- מה הרב ממליץ ללמוד/לקרוא בלילה לרפואה?

כמו כן, רצינו לדעת אם מותר לקרוא את ה"יהי רצון" בלילה?

4. רציתי גם לשאול האם מותר להגיד ברכות השחר במיטה, לפני נטילת ידיים בכדי שאני לא אשכח להגיד?!

שבע"ה נשמע כולנו בשורות טובות תמיד!

חודש טוב,

ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אני מקווה שעד שאני עונה לשאלה זו הוא כבר הבריא. אם חס ושלום לא – אני מתפלל יחד עמכם

א. הנכון ביותר כי האחרון שמסיים את הספר יקרא את התפילה. אין צורך לברר עד הסוף האם כולם כבר קראו את הכל. קובעים תאריך מסיים ומודיעים לכל שמבקשים מהם לסיים עד כאן, ואז אומרים את תפילת הסיום.

ב. אפשר גם שכל אחד יתפלל, וגם המסיים את הכל יקרא.

ג. מותר גם בלילה. אני מציע לא לעסוק רק בקריאת תהילים. בד בבד עם קריאת תהילים יש לזכור כי הנביאים לימדו אותנו לעסוק בענייני צדקה ומשפט, ואלה הדרכים המיוחדות שבהם מבקשים מריבונו של עולם לקבל את התפילה.

ד. אין לומר ברכות השחר לפני נטילת ידיים.

כל טוב ורפואה שלמה