2 כיפות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 30/08/02 00:21 כב באלול התשסב

שאלה

היכן המקור להשים 2 כיפות והאים שני כיפות תפורות מספקות?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת נצבים-וילך תשס"ב

שבוע טוב!

במשנה ברורה מצאנו בשני מקומות שיש צורך לחבוש כובע על גבי הכיפה כיון שזה דרך כבוד, בהלכות תפלה סימן צא ס"ק יב:

ובזמנינו צריך להשים בעת התפלה כובע בראשו כדרך שהולך ברחוב ולא בכובע הקטן שתחת הכובע כי אין דרך לעמוד כן לפני אנשים חשובים

ובהלכות ברכת המזוןסימן קפג ס"ק יא:

כתב המ"א בשם הב"ח ירא שמים לא יברך במצנפת רק ישים הכובע על ראשו ויש שנוהגין ג"כ להתעטף בבגד העליון דכל זה הוא בכלל עיטוף הנאמר בגמרא אצל כוס ברכה וכן נהגו כהיום בישראל בעת בהמ"ז שמשימין הכובע על ראשיהן אפילו כשהוא מברך ביחיד בלי כוס:

הלכה זו נוהגת לגבי מי שנוהג להופיע בפני אנשים גדולים במגבעת-כובע, ולכן גם בתפלה וברכת המזון לכבוד המקום יש לנהוג כך, אבל מי שלא נוהג לחבוש מגבעת אפילו בהופעה בפני גדולים אינו חייב בכך.
בודאי שלכאורה לשתי כיפות אין טעם, כיון שזה לא דין של שני כיסויים אלא של כיסוי רגיל וכיסוי מכובד, כיפה וכובע.

הדין של שני כיסויים מופיע בהקשר אחר, בכניסה למקום מטונף עם ספר קודש וכיו"ב.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת