בעל חיים - תוכי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/08/24 21:19 כז באב התשפד

שאלה

בס"ד

ראשית - בחרתי את הרב באופן רנדומאלי

שלום :)

יש לי תוכי כבר שנה, אני אדם מאוד מסורתי ומתחזק והתוכי הוא כמו הילד שלי (אני רווק ללא ילדים), אני מגדל משקיע ואוהב אותו בצורה בלתי רגילה

אני מאמין שכולנו נבראנו בצלם אנוש - בין אם בן אדם ובין אם בעל חיים והאדם לא שווה וחשוב יותר מבעל החיים.

רציתי לשאול האם זה בסדר, ולא חלילה מבזה או אסור לקשור לכלוב התוכי (בחלק העליון מבחוץ) ספר תהילים קטן\תפילה לשמירה

אני כלכך אוהב אותו שזה עבר לי בראש - למה לי יש בארנק עלי תמיד תפילה לשמירה ולבעל החיים שלי שהוא כמו ילד שלי אין?

תודה רבה ושבת שלום :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל הפסוקים הנאמרים לשמירה, נחלקו הראשונים האם הם מועילים או לא. ויש אוסרים. אבל כל הדיון הזה הוא על אמירת פסוקים, להניח פסוק או תפילה אין לזה משמעות, וכי הפתק עושה דבר מה? רק תפילה היא שעוזרת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ