האם מותר למחוק את שם השם ממסך דיו אלקטרוני?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/08/24 01:03 כו באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש היום מכשירים שנועדיו לקריאת ספרים שמשתמשים במסך שעובד עם דיו אלקטרוני, ככה שבניגוד למסך רגיל, האותיות כביכול נכתבות באמת על המסך.

האם במסך כזה מותר לכתוב את שם השם או לפתוח קובץ עם שם השם, כשברור שהוא ימחק כשאצא ממנו?

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הסימנים במחשבים וכדו' הם לא אותיות כלל, אלא סימנים חשמליים, שאין בהם אלא תמונת השמות, אבל אין בכך שם המפורש. על כן אין איסור מחיקה בכיבוי הקובץ או המחשב כולו. מבחינה הלכתית מותרת גם מחיקת "שמות" בפועל, אבל יש בכך מראית עין ועל כן ראוי לא למחוק את השם בצורה ישירה אלא מחיקת קובץ\ מסמך באופן כללי שאין בזה אפילו מראית עין.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ