שינה עם בן באותו בית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/08/24 09:46 כו באב התשפד

שאלה

אני גרה בדירת סטודנטיות עם שתי בנות דתיות ואני חילונית. יש לי בן זוג 8חודשים. השאלה שלי היא האם להן מבחינה הלכתית מותר שהוא ישן אצלי בחדר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המציאות בשאלה היא שיש בדירה איש אחד וג' נשים, הרמ"א בשו"ע אבן העזר סי' כב סעי' ה פסק שהדבר אסור משום ייחוד. ואפילו לדעה המקילה לא התיר באדם שחי עם אשה בלא חופה וקידושין וכן הוא מעורב עם הנשים האחרות. על כן הדבר אסור גם לבנות האחרות לגור בדירה שיש בה בן בשעות הלילה. אמנם אם הזוג היה נשוי היה מקום לדון האם מועילה אשה להציל, אבל בנידון הדירה שבני הזוג לא נשואים אין מקום להקל.

מכאן ששתי הבנות אחרות אסור לגור בבית זה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ