סחר בעבדים

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 25/08/24 12:50 כא באב התשפד

שאלה

שלום, יש לי חבר שיש לו עבדים ושפחות וגר בקונגו.

הוא עשה להם חצי גיור כמו שההלכה מחייבת.

עכשיו הוא עולה לארץ, ורוצה לדעת האם הוא יכול למכור אותם לגוי, או שהוא חייב לשחרר אותם ולתת להם תעודת גיור (כמו שהלכה מחייבת לעשות בשחרור).

דבר שני, במידה והוא מחליט לשחרר אותם האם התעודת גיור תופסת בארץ כי מן הסתם העבדים יירצו לגור בארץ ולא בקונגו.

תשובה

שלום רב,

למיטב ידיעתי בימינו אינו מקובל להטביל לשם עבדות, ומכל מקום הטבילה חייבת להיעשות בפני שלושה כדין גיור, דהיינו בפני בית דין מוסמך. גם השחרור (שיש בו משום ביטול מצוות עשה "לעולם בהם תעבודו") והטבילה לאחר השחרור חייבים להיעשות בהוראת בית דין, כך שלמעשה הדבר נידון ונפסק על ידי בית הדין הדן בשאלה למעשה.

בברכה,

ירון אנגלמאייר