מזוזה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/08/24 15:18 יח באב התשפד

שאלה

עברנו לדירה לפני חודש ושמנו מזוזות בכניסה וב חדרי שינה. יש מרפסת גדוה מחוץ לסלון ש האורך הכולל כ 3 מטר. יש תקורה לכל האורך. היציאה למרפסת בצד ה שמאל שהריהוט בסלון לא נותן יציאה מצד הימין. אם שמים המזווזה בצד הימין אף אחד לא יראה אותו ביציאה למרפסת או בכניסה מהמרפסת. אין בעיה להתקין המזוזה בצד הימין אבל זה לא ישרת את רוח המצוה. מה עלינו לעשות.

בכבוד רב

צבי פינק

מודיעין-מכבים- רעות

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישוב שמח ומעצים.

את המזוזה יש לשים על צד ימין, גם אם בפועל כולם יוצאים בפירצה של צד שמאל. הסיבה לכך היא שהמזוזה היא בראש ובראשונה מצווה על האדם לשים בביתו, ושאלת המודעות של הנכנסים והיוצאים לקיומה היא שאלה שניה ולא העיקרית.

כל טוב