אדים מסיר על קומקום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/08/24 20:38 יח באב התשפד

שאלה

שלום,

אני גר עם שותפים.

אתמול חזרתי לדירה וראיתי שהקומקום שלי ריק (כשעזבתי היה מלא) ושותף שלי הכין אוכל חלבי בסיר (גבינה צהובה, שמנת, פסטה ועוד דברים חלביים) ואני חושש אולי הוא השתמש בקומקום כדי לשפוך לתוך הסיר בשלבים שונים של הבישול (ראיתי אותו עושה את זה בעבר ואמרתי לו לא לעשות את זה אבל זה אדם מאד שכחן ופזרן ולא שם לב לדברים) ואז אולי הגיעו לקומקום אדים חלביים. צריך לחשוש לזה ולעשות משהו עם הקומקום או שהכל בסדר כאילו לא קרה כלום? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מעיקר הדין אין צורך לחוש שמא עשה מעשה אסור בלא רשות, ובייחוד שהערת על כך. וייתכן שהוסיף מים לפני רתיחה ולא ראית אדים.

אבל אם אתה מאד רוצה אפשר לשפןך מים חמים על הקומקום מבחוץ כבןלעו כך פולטו. אבל אין חובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ