מה פירוש החלומות האלה?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/08/24 23:30 יד באב התשפד

שאלה

שלום רב, חלמתי שני חלומות שמאוד הפחידו אותי..האחד שעורב גדול ושחור מנסה להיכנס לבית ואני סוגרת את החלון והוא לא מצליח להיכנס.. השני על כך שאני נמצאת במערכת יחסים עם גבר שמאיים להרביץ לי

אודה לעזרתך בפירוש החלומות

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

אני לא איש מקצוע מתחום הנפש והרגש, אבל במקרה שלך זה בהחלט יכול להיות מתוך איזשהם פחדים כמוסים, אבל זה יכול להיות גם מדברים פנימיים אחרים.

חלומות שווא ידברו.

גדולי ישראל המליצו לפרש את החלומות האלה לטובה, ולא לחשוש.

אם אדם קם מחלום והוא מוטרד ממנו, נכון שיאמר את הנוסח שמופיע בסידורים בברכת כהנים, או יעשה הטבת חלום בפני חבריו או קרוביו, וכמובן שטוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב