בחירת שם לתינוקת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/08/24 22:07 טו באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברוך ה' ילדתי בת בכורה וזה עבר מאוד בקלות בתאריך ב' באב 6.8 יום שלישי ב12:50 בצהרים

במהלך ההריון התחברתי לשמות בודדים ממש... בעלי ואני טיפה מתקשים להחליט עבור שם לילדה והיא כבר בת שבוע ולא החלטנו על שם מכיוון שזה משהו שישפיע לה על החיים והאופי שלה ואנחנו רוצים להסכים על שם אחד לכן רצינו גם לשאול בשאלת רב

כי בהתחלה רצינו שמות מהקבלה מהתורה שיש בהן קדושה וגם שנחשב שם עכשיוי ולא מיושן

רציתי לדעת מה השמות המומלצים יש לנו הרבה בנות במשפחה אז הרבה שמות נפסלו אוטומטית

אשמח לדעת מה שם טוב עבורה

חשבנו על אליה מכיוון שזה שם ה פעמיים ואותיות קדושות אבל לא בטוחים אם מומלץ

נשמח לדעת מה לבחור מה מומלץ מה דעת הרבנים על השמות אליה, תבל, תהל או ליאן

המייל שלי הוא oriya.b2024@gmail.com

תודה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב, שגדל לשם ולתפארה, ותזכו לראות ממנה הרבה שמחה.

אולי רות - שריוותה לקב"ה בשירות ותשבחות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ