צפית לישועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/08/24 10:19 י באב התשפד

שאלה

אני ממש ממש רוצה לרצות שהמשיח יבוא. אבל אני רוצה ליהות כמה שיותר מתוקנת לפני שהוא יבוא. עכשיו זה הזמן שקשה לקיים מצוות, דווקא בדור הזה ובחיים שלי. אז דווקא עכשיו זה הזמן האמיתי לגדול ולקבל שכר בעזרת ה׳

לעומת בזמן המשיח שאז האמת תיהיה ברורה לכולם וכולם יקיימו בעזרת ה׳ מצוות . ואז כבר לכאורה המצוות לא יהיו באותה רמה של היום. אני מאוד רוצה לשנות את הגישה הזאת ולרצות לשנות את זה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את צודקת: האמונה בימות המשיח תהיה יותר חזקה, אבל גם הדרישה בקיום המצוות תהיה יותר גבוהה.

כמו ילד בכיתה ד' שחושב כמה יהיה לו קל להצליח במבחנים שלו כאשר יהיה בכיתה ו'. הוא לא מבין שלתלמיד כיתה ו' לא נותנים מבחנים של כיתה ד' אלא מבחנים של כיתה ו'.

כך שמירת מצוות בימות המשיח תהיה לפי מדרגת ימות המשיח לא לפי המדרגה הנוכחית.