תלמוד / גמרא

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 14/08/24 08:20 י באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב , אני אינני מאמין בתלמוד / גמרא , מכיוון שאינני מאמין בפרשנות שלהם , מכיוון שזוהי הייתה תקופה שונה , האם יש חובה על להאמין בתלמוד? לא . אני מאמין בתורה ולא לכל ה"הרחבות" שעשו כמו הזוהר או תלמוד , אומנם יש בתלמוד דברי חוכמה רבים שלא תבין אותי לא נכון , אך בתלמוד יש פרשנויות ומצוות שלא מצויינות בכלל בספרי הקודש , כגון מראית עין .

לא חייב לציית לכל פסיקות הרבנים מפעם מכיוון שזוהי הייתה תקופה שונה , ונוסף על כך רשום בתורה אל תרצח , אךבתלמוד יש מצוות תיהרג ואל תעשה ואחת מהם זה עבודת אלילים , אז מה זה אומר שצריכים עכשיו לבוא ולרצוח נוצרים? כמובן שלא! הזמנים פעם היו שונים, ואני מרגיש כפוי לפרשנויותיהם של רבנים מפעם.

תשובה

שלום וברכה,

מכיוון שהתשובה לעניין רחבה בשביל הפורמט כאן,

אם נושא התורה שבעל פה ותקפותה מעניינת אותך ממליץ על "כוזרי שני" - לר' דוד ניטו (נקרא גם "מטה דן").

בגדול גדול: הקורא מפרש באופן אוטומטי כל טקסט שהוא קורא ומבין אותו באופן מסויים. מי אמר שאופן א' יותר תקף מאופן ב'? - על כך ועוד בספר הנ"ל שמציב קריטריונים לעניין (לא באופן שרירותי אלא לוגי).