הרב קוק והמציאות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/08/24 08:27 ד באב התשפד

שאלה

למה הרב קוק אומר דברים גדולים על עם ישראל זה כאילו המציאות אחרת ויש הרבה בעיות?

תשובה

הרב קוק ידע היטב את המציאות,

ישנם שני ספרים שכתב, בספר אורות הוא מתאר את עם ישראל ואת הגאולה מהצד הפנימי והאידיאלי, אבל בספרי האגרות רואים שהוא מטפל בצדדים המעשיים, והיו הרבה בעיות ולפעמים הוא התבטא בחריפות,

משל לאמא שאומרת שהבן שלה נפלא, והיא מכירה אותו גם מבחינה נפשית פנימית אבל בפועל הוא שובב לא קטן וכל הזמן צריך לטפל בבעיות שעושה, אבל האימה מלאה אמון ואהבה עצומה כי היא מכירה אותו מכל צדדיו.