קללה בלי סיבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/24 10:12 ג באב התשפד

שאלה

היי הרב הייתי באפליקציה עם חברים שמדברים בה בשיחות עם אנשים שאתה לא מכיר. אתה אמור להכיר אנשים ברחבי הארץ ולדבר איתם זאת האפליקציה. ואני נכנסתי לתוך שיח של אנשים שאחד מהם הוא מהקהילה הלהטבית. ואני אמרתי לאחד הילדים מהקהילה הלהטבית איכס כי הוא חלק מהקהילה באמת בלי סיבה ואני מרגיש כל כך רע שאני אמרתי את זה. אני אפילו לא מכיר את הבן אדם או את השם שלו איך אני יכול לתקן את זה?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדרך הנכונה לתקן פגיעה באדם, בכל אדם היא להתנצל בפניו. אם אין לך אפשרות להגיע אליו, תבדוק אם יש אפשרות להשאיר באתר הודעה שאתה מצטער ומתנצל על מה שאמרת.

אם אין שום אפשרות להעביר לנפגע את ההתנצלות שלך אז התיקון יהיה בכך שתקבל על עצמך להיות תמיד זהיר בכבודם של אחרים.

תתחייב כלפי עצמך לכבד כל אדם גם אם מעשיו ודרכו שונים ממך, גם אם עמו ואמנותו שונים ממך.

יש מקום לשנוא רק אנשים רעים ומושחתים שפועלים לפגוע ולהרוס. לשנאה זו יש מקום רק אם אתה לגמרי בטוח שהם רשעים.