עבודה בתשעה באב

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/08/24 07:13 א באב התשפד

שאלה

היי

רציתי לשאול אם אני עובדת בצום כי קשה לי לשבת בבית, אני צריכה לתרום את הכסף של אותו יום רק את היומית או גם את הבונוס שלי? ואם אפשר לתרום לאמא אם היא נזקקת כביכול?

תשובה

שלום

באופן פשוט לא נכון ללכת לעבודה בתשעה באב (אלא אם כן יש חשש להפסד משמעותי כמו פיטורין וכן יש עבודות מסוימות שמותרות), אלא צריך לעסוק בדברים שלא מסיחים את הדעת מהחורבן (תפילה, קינות, לימוד בדברים המותרים, קריאת ספרים בנושא או בנושאים קשורים, כמו השואה למשל, וכיוצא בזה).

אם מצד הצום יש צורך לאדם לעבוד (כגון שאחרת יותר קשה לו לצום באופן משמעותי), מותר.

נכן שכתוב שלא רואים סימן ברכה מכסף שהורווח ממלאכה בתשעה באב, אבל אין חיוב לתרום אותו (בטח אם עבד בהיתר). וגם את הבונוס כמובן אין חיוב לתרום.

מכיון שאין חיוב לתרום, בוודאי שאין בעיה לתת אותו לאמא שלך (כאשר יש חיוב לאדם לתת צדקה, הוא יכול לתת אותו גם להוריו, אם אכן הם בגדר עניים, וזה גם רצוי יותר, שנאמר 'ומבשרך לא תתעלם').

כל טוב ובשורות טובות ישועות ונחמות