כניסה להריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/08/24 23:31 ב באב התשפד

שאלה

שלום רב, אני חושבת על הריון חמישי אך בעלי חושש מאוד ולא בעניין מאחר ואני מתמודדת עם מחלת מניה דיפרסיה וחששו שהאיזון הנפשי יופר ולכן לא מעוניין. כמו כן לאחר לידה אני בדרכ נכנסת לדיכאון.

לטענתו 4 ילדים מספיקים בשלב זה.

איךמקבלים החלטה נכונה? ואם כן אז איך גורמים לבעל

לרצות גם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאת רוצה להגדיל את המשפחה היהודית, למרות שעיקר החובה היא על האיש אבל האשה יש לה את הנטייה הטבעית והבריאה ומוכנה להסתכן לצורך עם ישראל. ברור שהאיש שהוא שכלי יותר עושה את החשבון הקר של רווח וסיכון.

תחילה יש להתייעץ עם רופא מומחה במחלות אלו, מה רמת הסיכון בהריון במקרה כזה. כדאי שיהיה גם רופא ירא שמים, שאז יש לו עוד נקודת מבט.

על פי דברי הרופא תשבו יחד ותחשבו כיצד הדרך הנכונה ביותר, לפעמים כדאי להתייעץ עם רב גדול בישראל שיש לו עוד נקודת מבט.

אם תוכלו לייצור קשר עם מכון פוע"ה בירושלים, יש להם הרבה נסיון בשאלות אלו.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ