גניבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/08/24 23:36 ב באב התשפד

שאלה

היי ערב טוב

שהייתי בת 13 רציתי לעשות הזמנה מאתר אינטרנט ואז זה שילם בטעות אם אשראי של בעלה של אמא שלי ואז התחלתי להתמכר לזה ולא סיפרתי לאף אחד גנבתי 10 אלף שלק מאשראי שלו, לקחתי על עצמי לא לגנות יותר . והפסקתי, אבל לא סיפרתי לאף אחד אני מפחדת שאם אני יספר יקרב בלאגן במשפחה ילך האמון אני מפחדת לספר וגם אין לי דרך להחזיר את הכסף ברגע זה אולי בעתיד שאני יעבוד מה לעשות מרגישה מצפון ..

וגם רוצה להתקרב יותר להשם המשיח בדרך אסור לגנוב אני יודעת איך אפשר לתקן ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ברור שיש חובה להחזיר את הגניבה, אבל מכיון שזה יכול לגרום למתחים משפחתיים, כדאי לחפש מישהו מהמשפחה שלך שאת מרגישה איתו/ה קירבה ולהתייעץ כיצד לעשות את הדבר בחכמה. אולי תחילה בדרך עקיפה ואח"כ בדרך ישרה. אבל ראוי שהדברים יסודרו ולא תחיי בהרגשה של גניבה.

בהצלחה רבה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ