מעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/08/24 12:07 כז בתמוז התשפד

שאלה

האם מותר לי לתת את המעשרות שלי לאחותי שעושה שירות לאומי ועקב כך אין לה הכנסה והכסף הזה ישמש לה לדברים בסיסים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לתת לעניים ואם היא מוגדרת כענייה את יכולה לתת לה. כידוע לבנות שרות יש משכורת מסויימת (אינני יודע כמה) ואם זה מספיק לה (איננה צריכה כסף לחשמל, מים מגורים) אין היא ענייה,

אפילו אם נחשבת להיות ענייה אין לתת את הכלל לבן משפחה אלא חלק מסויים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ