כשרות משלוחים

חדשות כיפה רבני כושרות 05/08/24 10:27 א באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה ויש לי כמה שאלות בנוגע לכשרות מסעדות/ משלוחים.

1. בהזמנת משלוח האם אפשר להסתמך על המידע באתר הרבנות?

נתקלתי במקרה שהגעתי פיזית ומסעדה שהייתה רשומה באתר ככשרה לא היה ברשותה תעודה. ומאז אני קצת "בחשש" לא יודע אם זה מקרי ואפשר לסמוך או לא.

יש לרב עצה?

2. במידה ואפשר לסמוך על האתר / פתרון אחר. מה בדבר המשלוח עצמו?

קראתי על בשר שנעלם מהעין. קראתי שגם יתכן ויש בעיה במאכלי חלב, אשמח לשמוע את דעת הרב.

תשובה

שלום וברכה

1. האתר אינו תמיד מעודכן, כשלא מכירים את המסעדה יש לבקש תעודת כשרות בתוקף.

2. משלוח צריך להגיע כשהוא חתום (וכשמדובר במנת בשר או דג צריך שתי חותמות), יש לעמוד על כך ולהזמין דווקא ממקומות שמקפידים על הנושא.

בברכה

יצחק דביר