חלומות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/24 13:21 כג בתמוז התשפד

שאלה

היום קמתי בבוקר ושחזרתי לישון היה לי חלום מאוד מוזר חלמתי שאני באותה סיטואציה שאני נמצאת במציאות אני שוכבת במיטה שלי ופתאום אני מרגישה שמשהו מושך לי את הרגל ואין אף אחד ואני מרגישה שאני מתחילה להסתחרר והעיניים נעצמות ואני מרגישה כאילו אני עומדת למות ואני מנסה להגיע לטלפון לצלצל להורים שלי כדי שלא אמות לבד ושינסו לעזור ופתאום אני מתעוררת מבוהלת הייתי בטוחה שזה מציאותי אשמח אם תגיד לי מה זה אומר כי אני מודאגת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין לנו דרכים לדעת מה בדיוק אומר כל חלום - אבל לשמחתנו יש לנו דרכים לפתור את הדאגה שמתעוררת בעקבות חלום.

במסכת ברכות (נה:) "האי מאן דחזא חלמא ולא ידע מאי חזא ליקום קמי כהני בעידנא דפרסי ידייהו ולימא הכי" (מי שחלם חלום ולא ידע מה ראה, יקום לפני הכהנים כאשר הם מברכים את העם ויאמר כך).

עליך לבוא לבית הכנסת לברכת כהנים. כאשר הם מברכים את העם תאמרי במקביל:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה­­­ הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ אֲ-דוֹנָי אֱ-לֹהַי וֵא-לֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה. בֵּין חֲלוֹמוֹת שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי,

אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק. וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרֵחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע.

וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה

וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.

תכווני לסיים את הברכה שלך יחד עם הכהנים כדי שברכת 'אמן' של העם לברכת הכהנים תחול גם על התפילה שלך.

בשורות טובות, ישועות ונחמות.