למה לי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/24 08:45 כד בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני שואל את השאלה לא לפני שחקרתי מספיק, אשמח אם הרב יתקן אותי היכן שאני טועה.

מה לפי הרמב"ם המינימום הנדרש כדי שיהודי יזכה לחיי העולם הבא?

לפי הבנתי הרמב"ם יותר מחמיר בדבר הזה, ותקן אותי אם אני טועה כבוד הרב, אבל לפי מה שהבנתי לדעת הרמב"ם רק לצדיקים יש חלק לעולם הבא ומי שנקראים "המון העם" כנראה לא יזכו לעולם הבא, מכיוון שהדרישות גבוהות מדי. זה די מתסכל כבוד הרב, אדם באמצע חייו שעשה הרבה עבירות ופתאום התעורר אצלו משהו קטן ורצה להתחזק קצת, יכול להתייאש חלילה ולומר מה זה שווה מה שאעשה הרי לחזור בתשובה כבר לא אצליח ובעוד כמה שנים אמות ולא אזכה להגיע לעולם הבא אז מה שווה כל זה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אינני מבין כיצד הגעת למסקנה כזו מדברי הרמב"ם.

המקובל על ידי כל חכמי ישראל הוא שכל ישראל יש להם חלק לעולם הבא.

והחלק לעולם הבא מותנה במידת המאמץ שלו עצמו - כל אחד לפי מקומו ודרגתו:

"לפום צערא אגרא".

ולכן, דווקא אדם שמתעורר ומתחזק הוא הדבר הראוי והרצוי לפני ריבונו של עולם,

וזכותו גדולה.

כל טוב