ספק יהודיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/24 18:22 יט בתמוז התשפד

שאלה

שאלה המבוססת על מקרה אמיתי: ילדה שגדלה כיהודיה מגלה לפתע שהיא אומצה אצל המשפחה היהודית זמן קצר לאחר שנולדה. היא מעולם לא עברה תהליך גיור ומשפחתה המקורית כנראה אינם יהודים. הוריה המאמצים לא יודעים או לא רוצים לומר לה מי משפחתה המקורית.

השאלה היא האם היא נחשבת כיהודיה ע"פ ההלכה או שעליה להתגייר?

אם במהלך חייה היא התחתנה עם גבר יהודי, האם הנישואין תקפים מבחינת ההלכה והאם ילדיה נחשבים כיהודים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש כאן שאלות שצריכות להגיע לבית הדין הרבני שבמקום מגורי האשה.

באופן כללי אם היא אומצה ולא ידוע ממי, היא לא נחשבת יהודיה אלא יש לגיירה שהרי רוב העולם הוא גוי ולא יהודים (יש תנאים שהדבר משתנה על פי החלטת בית דין). לכן כדי להיות יהודיה היא חייבת להתגייר. לגבי הילדים שנולדו זה תלוי בהחלטות בית הדין שיאסוף עוד נתונים ועובדות, וכך יתכן שהשאלה תפתר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ