קופסאות פלסטיק שלא בטוח לגביהן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/24 18:29 יט בתמוז התשפד

שאלה

שלום,

יש לי קופסאות פלסטיק במחסן לאחסון מזון במקרר וכדומה שלא השתמשתי בהם לפחות שנה-שנתיים. אני רוצה עכשיו להשתמש בהם לאחסון בשרי. פעם הייתי משתמש בהם קבוע לאחסון אוכל, ואני חושב שזה היה לבשרי אבל אני לא בטוח. האם אני יכול להשתמש בהם לבשרי? ייתכן שהשתמשתי בהם לחלבי בעבר אבל אני פשוט לא זוכר בדיוק. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שאפשר להקל ולהשתמש בכלים אלו, מכיוון שכבוש בכלים זו מחלוקת, וכאן הוי ספק כבוש בכלים, והשמוש כעת הוא בבשרי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ