טבילה במקווה לאחר מקרה לילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/24 12:47 טז בתמוז התשפד

שאלה

נגיד ואדם סבל ממקרה לילה סמוך להתעוררות ומיד לאחר מכן התקלח וטבל במקווה טהרה

חזר הביתה ואחרי חצי שעה שהולך לשירותים רואה שיצאה עוד טיפת זרע שנשארה בתוך האיבר והתעכבה לצאת

האם הוא צריך ללכת למקווה לטבול פעם נוספת?

ואם זה עניין קבוע וקורה בכל פעם?

לפי האינטרנט זה מקרה ידוע ועיכוב של זרע קורה כמעט לכולם

והרי העניין הוא לטבול לאחר יציאה של זרע ולא ראוי לעסוק בדבר קודש אך האם הטבילה לאחר המקרה ה״ראשי״ מספיקה?

אשמח לתשובה שבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין כיום חובה לטבול במקווה.

אם חשוב לך ללכת למקווה אחרי מקרה לילה, אז תמתין ולא תטבול עד שתלך לשירותים רק אחר כך תטבול במקווה.