רוחות רפאים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/24 18:42 יב בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, ראיתי עם כמה חברות סרטון על כמה בחורים ישראלים שעשו איזה תרגיל רוחות, ובאמת הכוס זזה, האם באמת יש רוחות? אני צריכה להיזהר או לחשוש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מצרף מתוך הספר "נר באישון לילה" של הרב אבינר.

חסידי הספיריטיזם ומשתתפי הסיאנסים למיניהם נהגו לדווח על מין חומר בהיר דמוי בד המתהווה במהלך יצירת הקשר עם רוחות של מתים החומר היה מתהווה על רוח הרפאים עצמה או על המתקשר ומאפשר לאחרים לראות את הרוח כמו כן טענו שהופעתו של חומר זה היא המאפשרת לרוחות לפעול בעולם הזה כראיה לקיומו הוצעו לרבים תצלומים של בני אדם בלוויית רוחות רפאים מכוסות בחומר בהיר חוקרי תופעות פאראנורמליות חקרו את התופעה ופרסמו שמדובר בהונאה וזיוף את החומר היו מסתירים המתקשרים בפיהם או בנקבים אחרים שבגופם ומוציאים אותו בסתר בכסות החשכה הנדרשת לסיאנם החומר עצמו היה מין בד דקיק שהיה נדחס ונשלף ללא מאמץ במקרים מסוימים נעזר המתקשר בשותף שהעביר לידיו את החומר תוך כדי הסיאנס התמונות שסופקו כראיות נבדקו על ידי מומחי צילום שונים ונמצאו מזויפות ואמנם חוקרים הצליחו להפיק תמונות זהות בעזרת חומרים טבעיים לחלוטין..

הסירי דאגה מליבך, ואין לך כל חשש שאלו דמיונות שווא, כפי שכתב הרמב"ם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי