אנשים שונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/07/24 11:27 ו בתמוז התשפד

שאלה

שלום

אני השנה בדירת שירות

יש לנו מישהי בדירה שהיא שונה מאיתנו קשה לה להבין סיטואציות חברתיות ,ובנוסף היא מעוררת בכולנו הרבה מאוד רגשות

יוצא לנו לא פעם לשפוט אותה ולרכל עליה על דברים שלא באשמתה . אני יודעת שאם מישהי אחרת הייתה אומרת מה שהיא אומרת לא היה לי אכפת ,אבל משהו בה גורם לכולנו להתחרפן. היא מעצבנת נורא

היא כל החיים עוברת קשיים חברתיים ,זה ידוע לנו

ואני רוצה להגיד שהיא מקבלת כבוד ,רוב הבנות נורא מאופקות ומכבדות אותה

אבל היא שנואה נורא

קשה לדעת שיש מישהו לידך שמרגיש לבד

ומצד שני אני לא רוצה להיות חברה שלה לפחות לא מהסיבות הנכונות

מגיע לה שיאהבו אותה ושלא ישנאו אותה

ולא בא לי להיות חברה שלה מרחמים

כל הדירה משתגעת ואני מרגישה שאנחנו פשוט לא יודעות מה הדבר הנכון לעשות

ואיך להתנהג איתה

אני אגיד גם שלדעתי היא לא מודעת עד כמה שונאים אותה

היא מראה הרבה ביטחון כלפי חוץ אבל מרגיש לי שזה שטות

מה עושים? מספרים לה מה כולם חושבים עליה? ממשיכים להתעצבן כל פעם שהיא מדברת ? היא לא עשתה שום דבר רע

הלוואי שהייתי מצליחה לדעת למה אני מתחרפנת ממנה כל כך

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רגישותך והתייחסותך לחברה מעוררים השתאות, פירוט השאלה מכל צדדיה מגלה הרבה גם השואלת.

התורה אומרת "לא תשנא את אחיך בלבבך" מכאן שאנו חייבים לגלות לחבר שאנו שונאים אותו, אלא שכל זה נכון שאתה יודע להגיד לחבר/ה מדוע אתה שונא אותו, מה הוא עשה לך וכדו', התורה מעדיפה דבור ישיר על פני שנאה כבושה. אבל בנידון שלך את לא יודעת מדוע אתן שונאות אותה, והאם היא יכולה להשתנות בנושא. על כן נראה לי שאין טעם לדבר עם החברה על דברים שאתם לא יודעים ולא ברורים ורק יכולים לגרום לבעיות נוספות.

כדאי אולי לבקש שתבוא לדירתכן יועצת ליחסי אנוש שתעמוד על הדברים ותלמד אתכן כיצד אפשר לחיות ביחד במסגרת האפשרויות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ