פעולות בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/07/24 16:52 ה בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול בבקשה את הדברים הבאים:

1) האם מותר למלא מים מהברז בשבת כדי לשתות?

במידה וכן, האם אפשר לתוך כוס, בקבוק פלסטיק, בקבוק זכוכית או כלי קיבול אחר?

או שמשהו מהם חייבים שכבר יהיה מלא לפני שבת כדי לשתות?

2) האם מותר לנגב ידיים במגבת בשבת?

3) האם מותר לשטוף רגליים בשבת אם יש עור קשה עם סיכוי גבוה שחתיכות עור יתקלפו.

והאם מותר לנגב את הרגליים?

תודה מראש, יישר כוח ובשורות טובות.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. מותר למלא מים במיכל ריק.

כל מיכל: כוס, קנקן, סיר, בקבוק כדי לשתות בשבת.

מותר גם למלא כדי לשתות יותר מאוחר בשבת - כגון למלא בקבוק ריק בערב שבת כדי שיהיו מים קרים בשבת בבקר.

2. מותר לנגב ידיים במגבת או במגבת נייר.

3. מותר לשטוף רגליים בשבת אם זה לא נעשה כדי שהעור יתקלף. מותר לנגב כל איבר בגוף בשבת, מלבד שערות כי אסור לסחוט שיער בשבת.

יש אתרים לבירור הלכה מאוד ידידותיים, אפשר למצוא בהם בקלות תשובות לשאלות כאלה.

ממליץ מאוד על אתר "פניני הלכה": https://ph.yhb.org.il/01-00-00/

אתה מוזמן כמובן גם לשאול אותי כאן - אשמח להשיב לך