שאילת רב שני

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/07/24 16:16 ה בתמוז התשפד

שאלה

שלום רב,

אני חוזר בתשובה מזה כשנה וחצי.

הייתה לי תהיה הלכתית, התייעצתי עם אשתי, היא אמרה שיש לה טלפון של רב מוכר והיא הציעה לי לשלוח לו הודעה ולשאול.

אותו רב הוא לא הרב ש"בחרתי", הוא "נקרה" בפני והלכתי על זה.

חשבתי שבמידה והוא יאמר שדבר אסור, אוכל לשאול את הרב שבחרתי וככה לקבל "2 הזדמנויות". שמעתי שהדבר לא בסדר.

האם במצב הזה מותר לי להתייעץ עם הרב שבחרתי גם לאחר הנ"ל? ראוי לציין, אני לא מחפש קולא לאיזה הנאה אישית. קבלת תשובת הרב עלולה לפגוע במשפחתי ואני מרגיש שאני צריך לעשות מה שאני יכול כדי למנוע זאת.

נ.ב

אם יש דרך מהירה יותר להשיג את הרב אשמח לדעת. אני צריך לקבל תשובה על השאלה הזאת ועל שאלה עוקבת עד שישי הבא.

תודה רבה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אמנם ביסוד ההלכה - "חכם שאסר, אין חברו רשאי להתיר".

אולם לך מותר לשאול, אם תיידע את הרב השני שהרב הראשון פסק כך וכך.

והוא יכריע האם יש סיבות לסטות מהכלל הזה.

כל טוב