קיום יחסי מין לאחר לידה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 17/07/24 17:20 יא בתמוז התשפד

שאלה

אישתי ילדה לפני כמה ימים בניתוח ויש זמן של חודש וחצי שאסור לקיים יחסי מין . הייתי רוצה לדעת האם ניתן לקיים יחסי מין לא בחדירה להוציא את זרע לא בתוך הנרתיק אלא בחוץ . האם זה נחשב זרע לבטלה?

תשובה

שלום רב,

ראשית מזל טוב .

מגע אינטימי לאחר לידה חייב מחייב שיח והבנה מהאישה על יכולותיה ורצונותיה ויכול להיות שההמתנה היא הדבר הנכון עבורה , לכן היא הקובעת מה מתאים ונכון.

שים לב שמגע אינטימי מותר רק לאחר טהרת האישה , אצל כל אחת הזמן שונה גם בניתוח קיסרי.

אתה שואל על ביאה דרך איברים

הכלל הוא :

מותר שלא באופן קבוע ( מדי פעם ), ושלא על מנת למנוע הריון .( הכוונה שהאישה משתמשת באמצעי מניעה לא אתה).

שתזכו לגדל את הילדים בנחת