מסיבות נוער

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/07/24 12:11 ו בתמוז התשפד

שאלה

היי רציתי לשאול האם מותר לי לעשוק בפרסום ויחסי ציבור במסיבות לנוער הם לא בשבת אני עצמי לא נמצא שם אבל אין שם הפרדה מצד שני זה לנוער אין שם דברים אסורים או משהו מיני האם מותר לי לעבוד בזה או שיש חשש שבעצם מישהו קנה כרטיס בגללי ואז הכיר שם איזה בחורה וכו' או שלא צריך להגיע לחשש כזה לא יודע האם מותר לי או לא?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני יודע מה עושים במסיבות אלו, קשה לי להאמין שאין שם דברים אסורים (חיבוק ונשוק). אבל בודאי שאין שם יראת שמים. אני רואה שאתה כעת בגיל שאתה קובע את עתידך, חפש לך עבודות מועילות ומוסיפות לעם ישראל, על תתחבר לדברים כאלו, אפילו שאתה לא תפגע ישירות, אבל עצם העיסוק לא מתאים ויכול להוריד את דרגתך הרוחנית.

הגמ' אומרת שהעולם צריך שיהיו בו עושי בשם וגם מעבדי עורות (שיש להם ריח רע), אבל יעסוק אדם תמיד בבשמים ולא בבורסקאי (מעבד עורות). השתדל לעסוק בדברים טובים ומועילים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ