מיקרוגל משולב עם תנור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 10:09 כט בסיון התשפד

שאלה

שלום, יש לי מיקרוגל חלבי משולב עם תנור (נדמה לי שזה נקרא מיקרוגל עם השחמה). עשינו שימוש באפשרות התנור כפעמיים בלבד, לפני למעלה משלוש שנים. מאז אנחנו משתמשים בו רק כמיקרוגל רגיל.

לפני כשבוע חיממתי בו אוכל בשרי. צלחת המיקרוגל הייתה נקיה משאריות אוכל לח, היו עליה רק כמה פירורים יבשים. מה דין המיקרוגל? יש אפשרות להכשיר אותו? (אין לי רצון להשתמש בו שוב כתנור, אלא רק כמיקרוגל).

אנחנו אשכנזים אם זה רלוונטי.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם היו פרורי בשר על הצלחת והם חוממו במיקרו אפשר להכשירו למרות שיש שם גוף חמום (תנור). ההכשרה היא על ידי הנחת כוס מים במיקרו לאחר 24 שעות, לחמם בחום שהמים יתאידו, ואז אפשר להשתמש במקרו, אבל הצלחת עצמה אם היו בה פרורי בשר בשעת החמום היא בשרת ואין להניח עליה חלב ממש אלא בתוך כלי נוסף.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ