גלגולים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 10:18 כט בסיון התשפד

שאלה

שלום לרב,

קראתי שהרבה רבנים מפרשים התנגדו לכל העניין של הגלגולים במשך הדורות,

שאלה שלי היא כזאת:

1. למה הם מתנגדים לעניין הגלגול ולמה גלגולים זה באמת דבר שקיים? (ואם תאמר למה שימציאו אולי מכיוון שיש הרבה שאלות שאפשר פשוט לפתור אותם עם התשובה "גלגול קודם")

2. למה הדבר לא מוזכר בגמרא בכלל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל עולם הגלגולים לא הוזכר כמעט בתלמוד (יש אולי רמזים) ובספרות הראשונים, לכן היו רבים שאמרו שאין לגעת בדברים שאין להם יסודות גלויים, ומאידך רבים טענו שיש לכך מקור בתורת הסוד, וראוי לעסוק בכך.

ברור לכולם שעולם זה שייך לעולם הסוד, ואדם יכול להתעסק בכך רק לאחר שמילא כרסו בבשר ויין, ש"ס ותלמוד, כמו כן למד את ספרות הראשונים בעיקרי האמונה, רק לאחר לימוד התלמוד, הלכה ועקרי האמונה יש מקום להכנס לשער הגלגולים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ