זוגיות לחתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 10:14 כט בסיון התשפד

שאלה

היי אני בן 19.8 לומד במכללה ובקרוב נכנס לצבא כהנדסאי

חוזר בתשובה ממש של שמירת נגיעה שומר שבת שומר את הברית למעלה מחצי שנה

והכרתי משהי לא מזמן שגם בתהליך של התחזקות

הכרנו נפגשנו ולאחר 4 דייטים נכשלנו במגע פעמיים

ולאחר שנכשלנו החלטתי שאולי כדאי לסיים את זה אבל אני חושב שאולי כדאי לוודא פה אם זה אפשרי בכלל אולי להתחזק ביחד וכן לשמור או שעדיף לסיים את זה בשביל שתינו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרכם שאתם מתחזקים בדרך האמת, הרגישות שלך לנושא נגיעה היא חשובה ביותר, זה מגלה עד כמה עמוקה ההבנה הזאת אצלך שיש לשמור נגיעה עד החתונה אי"ה.

לגבי השאלה הפרקטית יש לדון אם אתם עומדים להתחתן בקרוב כדאי להמשיך ולהשתדל יותר בשמירה, כגון להפגש רק במקומות ציבוריים ועם עוד אנשים, אבל אם הפגישות הן רק בדרך של מפגשים עוברים ואין לכם תוכניות להנשא בקרוב, כדאי להפסיק ולחזור ולהפגש כאשר תבשילו לידי חתונה, פגישות שאינן לצורך חתונה אין בהם תועלת והן מקור לכשלונות, ואתם הרי רוציך לעלות ולהתעלות.

תזכו למצוות

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ