עוף וחלב בטוסטר אובן - המשך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 10:26 כט בסיון התשפד

שאלה

תודה רבה לרב!

1.מאי התייחסות לתנור בתשובה אני מניח שהתנור הוא כשר, האם זה נכון?

2.הרב כתב שניתן להקל בכלי(בתבנית) אם הנייר לא עביר, זהו נייר אלומניום רגיל, האם הוא 'עביר'?

אם לא וצריך להכשיר את התבנית, איך עושים זאת?

3. תבנית אחרת שהיתה בטוסטר אובן בזמן החימום- האם יש בעיה איתו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. תנור אם אין יודעים עליו, כיצד השתמשו בו בעבר, יש לנקותו אחר השימוש האחרון היטב (בלא פרורים ושומן ניכר) ולחממו בחום המירבי (לפחות 20 דקות) ואז הוא חוזר להיות פרווה. לגבי התבניות אין להשתמש בהם אלא מנקים היטב ומחממים בתנור ומכניסים לתוכן תבניות אלומיניום קשיח אטום.

ב. אם הנייר אלומניום הוא שלם הרי זה מבודד. אבל אם יש חורים או פינות הוא לא אטום.

ג. אפשר להכשיר בערוי מים רותחים על התבנית לאחר נקיונה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ