קניית אוכל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/07/24 15:17 כח בסיון התשפד

שאלה

הרב שלום.

אני עובדת במכללה בירושלים והעובדים בקפיטריה שלנו הם ערבים אבל למקום יש תעודת כשרות רציתי לשאול האם מותר לי לקנות שם אוכל, האוכל הוא חלבי ויש עוד קפטריות אחת שיש תעודת כשרות גם אבל האוכל הוא בשרי.

וגם מה לגבי קפיטריה שאין בה תעודת כשרות האם מותר לי לקנות שם אוכל אם לא אוכלים בשר וחלב שם והמקום סגור בשבת?

תודה טליה.

תשובה

שלום

מותר לקנות אוכל רק אם יש עליו או במקום שבו הוא מוכן תעודת כשרות מרבנות מקומית מוסמכת (ואל הוא מחו"ל אז באישור הרבנות הראשית).

לגבי עובדים שאינם יהודים - עצם עבודתם אינה אוסרת, אלא זה תלוי מה רמת המעורבות שלהם בהכנת האוכל, ויש בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים.

לכן כדאי להתקשר למשגיח ששמו מופיע על תעודת הכשרות ולברר איתו מה בדיוק הם עושים.

כל טוב