מסכת תענית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 12:31 כט בסיון התשפד

שאלה

במסכת תענית דף ב עמוד ב כתוב שרבי אליעזר טוען שיש זמן לתחיית המתים ולגאולה וגם הגר"א חישב מתי תהיה הגאולה והרי יש שבועה שלא יגלו את הקץ אז האם רבי אליעזר והגר"א עברו על השבועה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש רבים רבים שעשו חשבונות גאולה והם רצו לומר שיש זמנים מוכשרים לגאולה אבל לא שזאת הגאולה עצמה. כיוון שהגאולה עצמה אין לדעת מתי היא תתרחש, וזה תלוי בעוד הרבה דברים משתנים. הקב"ה רצה להכניס את ישראל לארץ ישראל באחד עשר יום והם נכנסו לאחר ארבעים שנה, מהלכים גדולים יש להם השפעות גדולות ובן אדם לא יכול להכיל הכל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ