הדרכת חוץ בשבט קטן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/07/24 07:41 כה בסיון התשפד

שאלה

היי הרב, הציעו לי הדרכת חוץ של כיתות ה-ו. תמיד ראיתי את עצמי מדריכה של ח-ט כי בעיניי ככה אפשר באמת לדבר אידיאלים ולא לעשות בייביסיטר על ילדים (יש האומרים שזה חשוב באותה מידה וזה בונה את השבט בשביל המדריכה הבאה שלו אבל אני לא מצליחה לראות את זה ככה..) אין לי עוד הרבה אופציות חוץ מזה וממש חשוב לי להיות מדריכה אבל אני תוהה אם זה באמת יתרום לי ולשבט שאדריך כי אני באמת חושבת בכל ליבי שהדרכה של שבט גדול יותר תהיה יותר משמעותית.

תשובה

שלום וברכה

עצה:

אל יהי הדבר קל בעיניים.

מדריכות של שבטים נמוכים אינן בייביסיטר.

וחז"ל לימדו אותנו עד כמה משמעותי דווקא מה שעושים עם ילדים קטנים.

זוהי זכות גדולה מאוד.

שכן את יכולה לעצב תשתית בסיסית יותר מאשר אידיאלים.

את יכולה להיות שותפה בעיצוב ילדים שמתחשבים האחד בשני, שיש להם מידות טובות, שחושבים גם על אחרים, שמדברים יפה, שלא מחרימים ולא מעליבים בוואסטאפים וכדו'.

זוהי תשתית חיונית לפני שעוסקים באידיאלים הגדולים.

ואם נבחרת לכך - ראי בכך את המקום בו את תוכלי להביא את כל מה שטוב בך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה