ייחוד ובריכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/24 19:32 כד בסיון התשפד

שאלה

שלום הרב.

רציתי לשאול 2 שאלות:

1.אני מוציא כלב לטיול באופן קבוע (של השכנים) ומקבל על כסף.

לפני כמה זמן, הבת של בעלי הבית הייתה שם (היא גדולה ממני בערך בשלוש שנים).

היו כמה דקות שבהם הייתי היא ואני בבית סגור (גם הכלב היה, אבל אני לא יודע אם זה נחשב).

האם עברתי על איסור ייחוד? האם אני צריך לחזור בתשובה?

אחרי הכול, לא הייתי יכול לעשות יותר מדי דברים, לא לפתוח את הדלת וכדומה.

(באותו הזמן מש שהיא עשתה זה ללמוד גמרא עם חברה בזום, האם זה עוזר?).

2. פותחים אצלנו עוד מעט בריכה ביישוב ויהיה זמן משפחה.

בערך 99.9 מהיישוב דתיים. האם מותר ללכת לזמן משפחה?

תשובה

שלום וברכה

א. אכן, אין להימצא עם בחורה בבית סגור. התשובה הפשוטה על כך היא לא לעשות כך יותר, כי אם להשאיר את הדלת פתוחה או בכל דרך אחרת שזה לא יהיה ייחוד.

ב. הדבר תלוי בכללים של "זמן משפחה". אם זו מכבסת מילים ל"בריכה מעורבת" – אסור. פשוט אסור. אם הכללים הם שכולם לבושים בצורה ראויה – מותר.

כל טוב