עוף וחלב בטוסטר אובן

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/06/24 20:12 כד בסיון התשפד

שאלה

לצוות הרבנים שליט"א שלום רב!

בטעות חיממתי בטוסטר אובן חלבי על נייר אלומיניום שעל תבנית מתכת בלינצ'ס (חלבי) עם טבעות עוף (חשבתי שהם טבעות בצל) למשך כעשר דקות על חום של כ200 מעלות עד ששמתי לב. הגבינה שבבלינצ'ס לא יצאה החוצה מהבצק וממילא לא נגעה בדבר, וגם העוף הטחון שבתוך הטבעות לא יצא החוצה מכיסויו. מה דין האוכל, התבנית והתנור? תודה רבה ובשורות טובות בעז"ה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם הגיע לחום של 45 מעלות. המאכל נאסר. גם התבנית אסורה.

אם הנייר לא עביר ואין מגע בין המאכל יהכלי יש מקום לבקל לגבי התבנית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי