נפלו לי התפילין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/24 15:06 כה בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב , היום לאחר שהנחתי תפילין שמתי את התפילין של היד על הקצה הכיסא וזה נפל. אני באמת מצטער על מה שעשיתי. אבל אני לא יודע מה הדין שלי עליי לצום? שמתי צדקה לכפר על המעשה. אשמח שתגיד לי מה לעשות אשמח לתשובה בהקדם כדי שאדע מה לעשות כדי לכפר על המעשה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הפוסקים כתבו שנהגו להתענות, אולם בזמן הזה כיון שירדה חולשה לעולם, ההוראה למעשה להקל בזה ולפדות את הצום בצדקה. יש לציין שטוב לעשות תענית דיבור (או לצום עד חצות מי שיכול), להוסיף בלימוד התורה, ולהתחזק בעניין שמירת התפילין.

עיין: https://www.yeshiva.org.il/ask/125759