תודה ועוד שאלה בנושא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/06/24 14:32 כד בסיון התשפד

שאלה

תודה רבה הרב על התשובה

מחזק אותי

אשמח לדעת מהו בדיוק וידוי דברים? איפה זה נמצא בכל סידור רגיל?

תשובה

שלום

לשון הרמב"ם בתחילת הלכות תשובה:

"כל המצוות שבתורה, בין עשה בין לא תעשה, אם עבר אדם על אחת מהן, בין בזדון בין בשגגה--כשיעשה תשובה וישוב מחטאו, חייב להתוודות לפני האל ברוך הוא: שנאמר "איש או אישה כי יעשו מכל חטאת האדם . . . והתוודו, את חטאתם אשר עשו" (במדבר ה,ו-ז), זה וידוי דברים. ווידוי זה מצות עשה.

כיצד מתוודה? אומר אנא ה' חטאתי עוויתי פשעתי לפניך, ועשיתי כך וכך (וכאן מפרט את החטא), והרי ניחמתי ובושתי במעשיי, ולעולם איני חוזר לדבר זה. זה הוא עיקרו של וידוי; וכל המרבה להתוודות ולהאריך בעניין זה, הרי זה משובח".

כל טוב