חילול שבת וסקילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/06/24 20:09 כד בסיון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, לגבי מקושש העצים, מדוע משה רבינו שואל את אלוהים מה לעשות עם מקושש העצים, הרי משה קיבל את התורה שבעפ בהר סיני, משה היה אמור לדעת איך מטפלים במחללי שבת.

שאלה שניה, אחרי שאלוהים אמר למשה לסקול את מקושש העצים, האם משה דיבר איתו לפני אולי הוא התחרט על מעשיו הנוראיים ואז לא היה צריך לסקול אותו?

הרי יש כזה דבר, וידוי, חרטה וקבלה לעתיד?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש עונשים שבדרך מעניש בהם אין סליחה אלא צריך לקבל עונש כפי שנגזר עליו,, אבל בדיני שמים יש סליחה ומחילה.שהרי הקב"ה א-ל דעות יודע מחשבות יכול לפסוק לא על פי ההלכה (לכאורה).

אולם לעניין המקושש הוא קיבל התראה ולא חזר בו. כך שהשאלה לא עלתה כלל.

לגבי האם מרע"ה דיבר עמו, התורה לא מספרת דברים אלו שעיקר הסיפור הוא על חשיבות השבת בכניסה לארץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי