תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/07/24 12:58 כט בסיון התשפד

שאלה

לא ירד לסוף דעתי העניין שרבה צחק כשהניח תפילין בגלל "גילו ורעדה" האם זה נעשה מתוך רגש ספונטני או שיזם?

למרות זאת אסור היום לצחוק בשעת הנחת תפילין

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

רבי זירא ורבה לא צחקו בזמן הנחת תפילין, אלא היו בשמחה כל הזמן ואולי אפילו מעט יותר מדרך בנ"א, ועל כך נשאלו כיצד הם שמחים כל כך, יש חשש של פגיעה והם אנו שהם מניחים תפילין ומה שמגביל את השמחה האסורה אלו התפילין ולכן מי שמניח תפיילין לא יפול בשמחה יתרה אלא הכל על פי דין תורה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ