להתחיל תואר בפיזיותרפיה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/06/24 23:24 כא בסיון התשפד

שאלה

שלום רב

גדלתי במשפחה חילונית אבל בקהילה מסורתית.

בשנתיים האחרונות ברוך השם התקרבתי מאד לבורא וכעת רוב ימות השבוע לומד תורה כשעה שעתיים ביום.

ניצבת בפניי התלבטות. התקבלתי לאוניברסיטה ללימודי פיזיותרפיה ואני חש שליחות גדולה לריפוי עם ישראל במיוחד לאור המצב הביטחוני.

אך אם אתחיל ללמוד באוניברסיטה אהיה עסוק מאד, זהו תואר קשה ועמוס ויהיה לי פחות זמן ללימוד תורה ומצד שני אלמד כיצד לרפא אנשים בתקופה בה חיילים רבים נפצעו.

האם הרב רואה חשיבות גדולה ללימודי הרפואה גם אם בתקופות של מבחנים לא יהיה לי כמעט זמן ללימוד תורה ?

תשובה

שלום וברכה,

כל יהודי צריך לקבוע עיתים לתורה.

כל יהודי צריך לממש את הכשרונות שה' נתן לו לבנין העולם.

לכן הדרך הנכונה היא שתלמד פיזיותרפיה, תקפיד על לימוד תורה יומי קבוע אפשר גם בנסיעות ללימודים

ובבוא העת, אחרי תקופת הלימודים / המבחנים תשוב לקבוע זמן משמעותי ללימוד תורה, כפי שאתה עושה היום.

בהצלחה ויהיה ה' בעזרך שתביא מזור למי שזקוק לו מעם ישראל.

דוד לוי